lunes, 2 de enero de 2012

Montserrat

/* Summary in english */* Versió en català més endavant */

This last week we went to visit a symbol of Catalonia: Montserrat Mountain. It's well known because of the monastery that lies there since the XI century. Nowadays it has become a tourist attraction and there are organised visits for tourists. Therefore the prices rose to the tourism level; however it's an affordable place to spend a day.

In this post you’ll find some photos I took.

By the way, happy New Year!



/********************** Catalan from now on ***************************/

Aquesta darrera setmana hem tingut vacances a la feina per Nadal, així que estàvem buscant alguna cosa a fer i  ens va venir la idea d'anar a Montserrat, un símbol de Catalunya. Montserrat és un massís que està en el centre de Catalunya i en ell es troba un monestir on es pot accedir tant per carretera com per ferrocarril.

Tot i ser de la terra només hi havia anat una vegada i va ser quan era molt petit, així que ja no me’n recordava de res i només el coneixia per fotografies i per haver-lo vist des de l’aire.
Aparentment la historia del monestir es remunta des del segle XI (1000 anys, casi res ...), tot i així, en les últimes dècades s’ha convertit en una atracció turística i es nota molt. Han sorgit “megastores” de “souvenirs” i com no, els preus de qualsevol cosa de per allà s’han posat a nivell de turista. Per començar el pàrquing és car, per això vam aparcar en un lloc lliure que hi havia a uns 100 metres de l’entrada del recinte (que no del monestir).


El monestir/ The monastery

Després d’una estona de caminar vam arribar a les instal·lacions i van anar apareixent els primers autocars de turistes. Sembla ser que s’organitzen sortides guiades per Montserrat, jo no en tenia ni idea. Des d’aquest punt es tenen molt bones vistes i amb la visibilitat que hi havia aquell dia es podia veure des del repetidor de Collserola fins els Pirineus i més enllà de Manresa. Tot i així la humitat ambiental no deixa veure de forma totalment nítida el paisatge.

Vistes des del monestir/ Panoramic view from the monastery
A continuació vam anar cap a l’interior del recinte i cap a l’Abadia on hi ha la Moreneta, i amb ella una cua al·lucinant de turistes que esperaven per apropar-s’hi per un dels laterals. La Moreneta es pot veure en la distancia des del pis inferior de l’Abadia així que vaig decidir que era el moment de provar per primera vegada el teleobjectiu i vaig poder fer una foto amb la màxima focal de 250mm fent servir un del bancs com a suport per evitar la trepidació.


La Moreneta
Al sortir de l’Abadia vam decidir pujar al funicular per anar a la part de dalt i baixar per una de les rutes a peu que hi ha. Només arribar a dalt i començar a caminar ens vam topar amb un pit roig que es va deixar fotografiar. Vam aprofitar per menjar l’entrepà mentre caminàvem i vam anar fent fotografies per anar practicant fins arribar un altre cop al monestir i anar a buscar el cotxe.

Pitroig

Al final va ser una sortida que va valer la pena i vam aprofitar el dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario